lördag 28 juli 2012

bokmässenedräkning som kom av sig

Redan när året började satte jag fart att förbereda för bokmässan, planering av nordisk läsning, inköp och inlägg om de nordiska författarna som skulle kunna vara aktuella. När sedan seminarieprogrammet kom så började jag skriva på min inläggsserie. Tänkte mig ett 50-tal inlägg kopplade till de olika seminarierna men nu har jag tappat både lust och fart.

Förra året var jag, som del av bloggen enbokcirkelföralla, ambassadör för bokmässan. Det innebar att jag skrev ca 40 inlägg innan, och under mässan på den bloggen samt på min egen blogg och jag tyckte att det var så mysigt. Det mysigaste av allt var att sedan kunna träffa alla medbloggare i mässans bokbloggarrum. Att där fanns en fristad i surret där man kunde skriva och samtala om det man sett och hört, i år är det nya ambassadörer och nya regler. Bara de som är anlitade av mässan som ambassadörer kommer att få tillgång till förmånen med arbetsrum. Jag förstår mässans inställning men jag själv tappade, förhoppningsvis tillfälligt, lusten.

Säkert kommer den tillbaka när det närmar sig mässa för det är klart att jag ska gå dit och vara där fyra dagar, förhoppningsvis kan alla bloggare som vill ockupera ett av caféerna så att det skapas en informell mötesplats. Samtalet och mötet i det verkliga livet är liksom grädden på moset på mässan.

- bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

26 kommentarer:

 1. Förstår dig precis, för min del kommer tiden jag kan vistas på mässan att kraftigt minskas utan ett lugnt andrum. Och det påverkar naturligtvis även bloggandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver också tanka lugn emellanåt för att kropp och knopp ska fungera bra. Får försöka hitta alternativ.

   Radera
 2. Har Drömmar i krigets skugga redan kommit ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis fått den som rec ex men jag har inte hunnit börja läsa ännu.

   Radera
  2. En författare som jag definitivt ska läsa innan det är dags att tillkännage nobelpristagaren. Tror på Afrika i år, men hoppas mest på Assia Djebar.

   Radera
  3. Jag har haft flera titlar på eng i hyllan i flera år så nu är det verkligen dags för mig. Jag har honom på min boktolva också :-)

   Radera
  4. Han finns i min tolva också!

   Radera
  5. Då får vi jämföra sen.

   Radera
  6. Idag landade han i min brevlåda också. Men som sagt helst Assia eller Nawal:-D

   Radera
  7. Ja, Assia eller Nawal. Där är vi överens! Bra att du också fått ditt ex, det ska bli spännande att läsa vad ni tycker. Jag har precis börjat men slalomläser. Många rec dagar i augusti :-)

   Radera
 3. Ja det ser ju lite annorlunda ut i år vad gäller reglerna för rummet, ett enbart ambassadörsrum. Jag hoppas vi ses ändå för jag tror som du att övriga bokbloggare kommer skapa sig en mötesplats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag, det är ju vi som får fixa det själva.

   Radera
 4. Vi får hitta en mötesplats! Det hade varit bra om vi fick vara i caféet i anslutning till bloggrummet. Där var det hyfsat lugnt. Förra året drack jag en del kaffe hos DN, som hade en trevlig monter på övervåningen. Klart det blir en bra mässa ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det blir! Det blir vad man gör det till. Fiket utanför presscentrat och bloggrummet var ju en jättebra plats, där var det ganska lugnt förra året och dessutom kändisspan ;-) Jag är väl bara en sådan person som gillar att det blir som jag tänkt mig och att man inte skulle få tillgång till bokbloggarrummet fanns inte i mina tankar med tanke på all publicitet man bidrar med.

   Radera
  2. Jag hade också hoppats att det kunde vara en mötesplats för alla bloggare...Men det där med caféet i anslutning låter väl bra, då kan ju alla vara hyfsat "samlade" ändå? Kan man inte kolla upp det? Är det ett allmänt café Linda?

   Radera
  3. Förra året låg bokbloggarrummet bredvid presscentrat precis utanför mässområdet på andra våning mot Gothias entré till. Där fanns också ett litet caféområde som var alla besökares men ganska få var där. I år vet vi väl inte alls vart ert rum kommer att ligga? Vi får väl avvakta tills det blir tydligt vart bokbloggarrummet kommer att vara beläget. Jag tycker att det tillför mycket att kunna diskutera och samtala det man ser och det man skriver om och då vore det ju bra att vara i närheten av varandra.

   Radera
  4. Det hade ju varit trevligt att få tillgång till cafét, men det ligger som sagt i pressområdet.

   Radera
  5. Vi får väl se när det närmar sig. Vad jag minns så behövdes inget presskort dit iaf.

   Radera
  6. Bloggambassadörernas rum är det samma som förra året om jag fattat rätt. Det låter ju bra med caféområdet i anslutning till rummet så att alla bloggare som vill kan mötas.

   Radera
  7. Vi får väl se när det närmar sig. Två månader kvar!

   Radera
 5. håller med, min mässpepp dog, om vi kunde "stå ut" med besökare i bloggrummet förra året kan det väl inte vara värre i år? Plus att om folk ska vänta med bloggande osv tills de kommer hem lär det ju bli en hel del som struntar i det (vet ju hur hopplöst mobila nätet funkar för mig på mässan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte charmen var att jag bloggade direkt förra året. Det mobila nätet var absolut kass förra året, hoppas att de har fixat det. Nu har ju de allra flesta smartphones och vill kunna surfa hela tiden.

   Radera
 6. Lite synd, för som jag minns det förra året var det ju jättetrevligt med besökare i rummet och det var ju aldrig direkt smockfullt ändå - dessutom låste vi ju det när vi inte vad där. Vet du varför de valt att ha det så i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meddelandet från mässan var att det ska vara ett arbetsrum för de ambassadörer som mässan anlitat. Jag tyckte inte att det störde med besökare heller men iår är det fler bloggare. Synd men det får väl funka på annat sätt.

   Radera
  2. Ja, det gör det säkert. Vi lär nog hitta varandra ändå :)

   Radera
  3. Absolut! Ser fram emot att ses!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!