lördag 14 juli 2012

bokmässenedräkning: i väntan på

Om nu längtan till mässan skulle bli allt för stor så finns där några fina bokliga evenemang att trösta sig med i den regniga sommaren.

Redan den här helgen kan man gå på bokmässa i Od. Crea Diem - skapa dagen anordnar mässa i sitt charmiga bokcafé. 3 - 4 augusti tar bokdagarna i Dalsland vid med författardagar, barnens bokdagar och mässa. I år Tema Staden med besök av bl a Herman Lindqvist, Stina Dabrowski, Morgan Larsson, Stefan Einhorn och Lasse Berg.

Längre fram i augusti kommer sensommarens höjdpunkt för egen del; Louisiana Literature där jag tänker mig att lyssna till Nicole Krauss, Jonathan Safran-Foer, Kiran Desai, Linn Ullman och Patti Smith. Sverige bidrar med Kerstin Ekman, Mara Lee och Henning Mankell.  23 - 26 augusti. Bokat!

Vika bokliga evenemang vill du tipsa om i sommar?

- bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

4 kommentarer:

 1. Självklart hägrar bokmässan i september. Förvisso tveksamt om det är att anse som "i sommar", men väl värt väntan i vilket fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tänkte jag närmast i väntan på. Om det ens är sommar iår vill säga. Har du ngt tips som kan göra väntan mindre lång?

   Radera
 2. Vilken skön kompott av författare på Louisianagrejen! Själv längtar jag till bokkollot jag håller på att fixa här i Hälsingland i oktober. Nån bokmässa verkar vara på gång i Sigtuna och i Borlänge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med bokkollo! Är det för unga? Det enda problemet med Louisiana är att inget går att boka utan man får köa. Jag åker på vinst och förlust.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!