torsdag 12 juli 2012

lärarinnan i Villette

Jag gillar min läsplatta. Jag gillar att kunna låna hem böcker med bara en mobiluppkoppling och ett par klick. Trots att jag har högar de lux av olästa böcker på min byrå så ville jag förra veckan ändå ha något annat. Något lättläst och deckaraktigt och fick då syn på Ingrid Hedström.

Lättläst och deckaraktigt var precis vad jag fick - Lärarinnan i Villette  är en, inte purfärsk, deckare som gör det där som jag gillar. Knyter samman nutid, samhällsdebatt, historia och kriminalfall. I serien om Villette, som börjar med just den här boken, är det undersökningsdomaren Martine Poirot som tar sig an ett dödsfall som först ser ut som en vanlig smitningsolycka. Det är Villettes omtyckta pensionerade lärarinna som omkommer och snart börjar Martine komma en mer än 30 år gammal hemlighet på spåren. Samtidigt undersöker Martines man, historiker, en 600 år gammal massgrav. Ledtrådarna korsas och motivet pengar och makt håller genom århundradena.

Jag blev mycket förtjust i Ingrid Hedströms påhittade stad i Belgien, på hennes hemsida hittar man t o m en fiktiv karta, och tänker mig att återkomma. Extra plus är då att alla böckerna finna som e-bok på bibblan. Nästa jag lånar hem heter Flickorna i Villette. Klicketi - klick. Lånat och klart!

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte också ge mig på den här serien, så småningom. Första boken väntar i hyllan. Tack för tipset om hennes hemsida, med karta och allt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var klart värd, och har inte blivit gammal trots att det var en del år sedan den första boken kom. Jag lånar som e-bok till plattan som jag har med på resande fot. Det beror på vädret om nästa blir läst direkt...

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!