fredag 13 juli 2012

kaninhjärta - en text om en debutroman av en debutbloggare

Då och då kommer det böcker hit till bloggen som passar tonåringar extra bra. Tur då att det finns en tonåring som har lust att läsa och skriva ned sina tankar om det hon läst. Gästbloggare E s första text:

Tvillingarna Mary och Annes föräldrar gjorde många misstag, och det största var att ge dem namn som passade ihop så att Mary och Anne blev MaryAnne blev maryanne, och de växte samman så att de blev som en person, inte två, och tillsammans utgör de ett medium där Anne ser och hör spöken och Mary lånar ut sin kropp till dem. Det brukar inte vara så farligt, bara saker som att grannens pappa kommer få cancer, men en dag kommer en mystisk spökkvinna och hon säger att Mary kommer dö, att hon kommer skära sig till döds. Och spöken ljuger aldrig.

När Mary hastigt bestämmer att de ska flytta till Göteborg över sommarlovet börjar allt gå utför, och när de träffar det förre detta mediet Emilia och involveras i sökandet efter en försvunnen flicka fortsätter det utför, och snart finns ingen räddning för Mary. I slutet trappas språket och intensiteten upp så att man inte kan lägga ifrån sig boken, den blir nästan desperat och man läser väldigt snabbt med hjärtat i halsgropen till skillnad från i början då den kunde vara lite segt. Språket i boken går väldigt fort, långa meningar och få kommatecken, vilket gör att man läser ganska snabbt och det gör att man kanske inte orkar läsa jättelänge. I slutet är det dock inget problem då det enda man vill är att läsa vidare.

En riktigt bra och ovanlig bok som jag starkt rekommenderar om man vill läsa något spännande och annorlunda. Jag skulle ge den 8 av 10 poäng. /Gästbloggare E

Mitt inlägg om Kaninhjärta hittar man här.  Missa nu inte den här kusliga ungdomsboken!

2 kommentarer:

  1. Den här är jag jättesugen på att läsa! Undrar vad hennes nästa projekt kommer bli också..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns små ledtrådar i hennes blogg: http://www.christinljungqvist.se/

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!