tisdag 3 juli 2012

bokmässenedräkning - minne och glömska

Minne och glömska
torsdag 27 sep kl. 14:00 - 14:45 
Merethe Lindstrøm belönades i år med Nordiska Rådets litteraturpris för sin karga, vemodiga roman Dager i stillhetens historie. Gaute Heivoll fick förra årets Bragepris för sin uppmärksammade debut, den självbiografiska Innan jag brinner. Två starka författarskap i den norska samtiden möts i ett samtal där minnet och glömskan utgör en förutsättning för litteraturen. Samtalsledare: journalisten Alberte Bremberg.

Senaste året har jag läst flera böcker om minnets labyrinter - hur minnet anpassas till det önskade och hur svårt det kan vara att komma sanningen på spåren. En av de böckerna var Julian Barnes The Sense of an Ending och en annan just Innan jag brinner. Min text om Gaute Heivolls roman hittar man här. Merethe Lindströms roman kommer i svensk översättning i september och jag hoppas, hoppas att jag hinner läsa den innan mässan. Dagar i tystnadens historia blir den svenska titeln.
- bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!