söndag 1 januari 2012

2012 är Strindbergs år - det får bli en av utmaningarna

2012 var det 100 år sedan August Strindberg dog och är man sugen på att högtidlighålla det lite extra så kan alla kika in på den fina sjaten Strindberg 2012 där evenemang, förläsningar och utställningar samlas. Eftersom jag inte bor i Stockholm så passar jag på att läsa hans texter istället. Ord och inga visor har en utmaning där vi ska läsa minst tre av hans texter under året och sedan blogga om våra tankar. Passar mig utmärkt, jag har länge tänkt läsa om flera av böckerna som står i hyllan. Kanske kan ett besök på muséet ingå i min utmaning också? Hoppas många hänger på utmaningen så att bokbloggarvärlden blir full av August under året!

Andra utmaningar under 2012 för min del blir att fullfölja min Boktolva  som i år är helafrikansk och läsa mycket nordiskt inför mässan. Verkligt spännande blir om jag lyckas läsa en del på norska och danska också, det går ju så långsamt för en otålig snabbläsare. Sedan ska jag försöka döda några hyllvärmare också förstås. Det ser ut som om jag kommer att ha att läsa detta år också. Tack och lov för det!

2 kommentarer:

  1. Jag tar också itu med Strindberg! :-)

    Och kanske att det får bli en tolva och en kamp mot hyllvärmare också, det får jag fundera några dagar på, men tack för bra utmaningstips!

    SvaraRadera
  2. Kul - da utmanar vi tillsammans!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!