tisdag 19 juni 2012

Ann Rosman i Kungälv idag

Det är närmast pinsamt att jag ännu inte läst något av Ann Rosman. Hon bor i och skriver om Marstrand och hennes böcker blandar dåtid och nutid. Som tur är har jag snälla kollegor som lovat att låna mig de tre tidigare böckerna. I den senaste, som jag ska lyssna på under veckan, berättar hon om Carlstens fästnings enda kvinnliga fånge Metta Fock som sitter på fästning på bekännelse, anklagad för giftmord. Just berättelser med invävda verkliga historiska händelser är jag egentligen mycket svag för och jag undrar varför jag ännu inte prövat Rosman. Har man lust att få sin bok signerad av Ann så ska man passa på i Kungälv idag. Bokia mellan 12-14 och därefter Ica Maxi kl 17-18. 

10 kommentarer:

 1. Ann Rosman är fantastiskt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra, jag lyssnar just nu på Mercurium och tänker att jag ska läsa de andra böckerna snart.

   Radera
 2. Svar
  1. Ingen storhet - lättläst deckare med historisk tvist. Jag är lite lokalpatriot eftersom jag arbetar i Kungälv så tänker jag pröva. Metta Fock som är Carlstens enda kvinnliga fånge är en riktigt spännande historia.

   Radera
 3. Det var den där kusinen igen, lite lustigt jag tänkte faktiskt höra med dig om du läst någon Ann Rosman! Håller helt med "Carro"!

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du skriver det, jag skickar Mercurium sedan då om du lyssnar på ljudbok?

   Radera
 4. har aldrig lyssnat på ljudbok, någon gång ska väl vara den första
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite långsamt för mig men jag brukar lyssna i bilen. Idag riktigt hoppades jag på kö och se där. 1 timmes kö in mot Tingstad. Det gjorde att boken nästan blev utlyssnad. Skickar den på posten i helgen, ha det gott!

   Radera
 5. Väldigt trevligt att lyssna på henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig träffat henne men de intervjuer jag läst är sympatiska. Kanske kommer hon till mässan?

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!