söndag 3 juni 2012

rapport från ett minibubbel

Först ut med boktips från Afrika var Linda som berättade om The Spider King's Daughter skriven av Chibundu Onuzo som är, enligt Linda, en lagom komplicerad vänskap och kärlekshistoria som utspelar sig i Lagos, Nigeria. Det här är en debutroman skriven av Onuzo när hon var 19 år och en intervju med den unga författarinnan ramlade jag på här.

Bea fortsatte sedan att tipsa om En Halv Gul Sol av Chimamanda Ngozie Adichie, också nigeriansk författarinna som i just den här romanen ger oss en spännande och lättläst lektion kring konflikten i Biafra. Vi pratade också om ytterligare två böcker som just har anknytning till Nigeria. Little Bee och Små solfåglar långt borta - båda om unga flickor i Nigeria. Det var det som blev den här träffen i början av juni som är det nya december. Det är mycket som händer och vi blev en liten skara den här gången, mitt tips om Ett arabiskt vemod hittar man ju här i bloggen så det behöver inte upprepas. Finns det fler bubblare därute som vill tipsa om sin läsning så skriv gärna ett inlägg och kommentera så kan jag länka här.

Enligt O har skrivit om Tillsammans är vi starka av fredsprisvinnaren Leymah Gbowee - kika in där!

Nästa bokbubblarträff blir i augusti och då utmanar vi oss med en klassiker. Vi läser Mrs Dalloway av Virginia Woolf och de som vill kan också fylla på med Timmarna av Michael Cunningham. Vi ses här i Gårda kl 18.30 måndagen den 20 augusti. Hoppas vi blir många som vill läsa!

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att jag inte kunde vara med. Bra att ni valde Mrs Dalloway så att jag äntligen får läst den.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!