onsdag 13 juni 2012

tematrio sommarläsning

Lyrans tematrio handlar så här dagen före sommarlovet om sommarläsning. Mina läsplaner är som alltid alldeles väldigt optimistiska men jag ska försöka ha tre fokus:

1. Inför bokmässan: Förra året tittade jag noga igenom seminarieprogrammet och läste och skrev om de programpunkter som lockade mig. Det ska jag absolut göra i år också, det var riktigt roligt att förbereda sig inför mässan. Eftersom årets tema är nordiskt så blir det helt sikkert en hel del från våra grannländer. Så snart jag läst seminarieprogrammet ordentligt så ska jag sätta fart!

2. Boktolvan: Den är helafrikansk och ganska försummad under våren. Helon Habila och Buchi Emecheta väntar.

3. Hyllvärmarrensning: Jag har försökt att döda några hyllvärmare under våren. Den ambitionen fortsätter och jag tänker mig att läsa några klassiker som står i hyllan också, mrs Dalloway är en av dem som vi dessutom ska bokcirkla om i augusti.

Idag skrev jag långa listor, imorgon kommer jag göra precis som vanligt!

Dvs läsa det som jag har lust till, men en liten lista som återför till verkligheten skadar aldrig... Siktar på 30 titlar, det blir sisådär 5 böcker per vecka men så är det fotbolls-EM och Sommar OS. Får nog sänka ribban en aning om jag ska hinna med all sport- :-?

6 kommentarer:

 1. Har en ganska ambitiös sommarläslista, men har märkt att lästiden har minskat avsevärt nu under fotbolls-EM :)

  SvaraRadera
 2. jag fick (!) Sillanpää från min antikvariat...
  Vi får hoppas på många regniga dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I skuggan under verandataket går också bra!

   Radera
 3. Eftersom jag inte tittar på fotbolls-EM kanske jag hinner ovanligt många böcker i sommar, men så börjar ju OS och då är även jag bänkad i sportsoffan ... Får se hur många det blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antal är egentligen oviktigt men jag längtar hela året efter mina 7 veckors lässemester.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!