tisdag 30 oktober 2012

Berlin nästa!


Med anledning av vår resa till Berlin i övermorgon så kommer en repris av mitt allra första inlägg på bloggen: Kunzelmann & Kunzelmann:
Tänk att jag skulle fastna så i Carl-Johans Vallgrens bok Kunzelmann & Kunzelmann. Trodde verkligen inte att det var något för mig och blev alldeles uppslukad av bokens skarpa satir över samtiden, diskussionerna kring vad som är äkta och falskt och hur en livslögn kan påverka många människors liv. 

Gillade att boken utspelar sig under nästan hela 1900-talet och den blir extra spännande för mig eftersom den delvis utspelar sig I Berlin, en stad som jag inte så ofta läser om, och dessutom berör tysk kultur och historia ur ett annat perspektiv än "andra världskriget". En riktigt härlig läsupplevelse!

4 kommentarer:

 1. Jag gillade den också! (såklart, Vallgren är ju min favorit..) Har du läst Berlin på 8 kapitel av Vallgren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Tyvärr har jag inte det. Det skulle jag förstås gjort innan resan. Tack för tips!

   Radera
 2. Jag har faktiskt inte läst den själv men jag har hört att den är bra. Tror inte det är en skönlitterär bok utan någon typ av prosaisk resedagbok med Vallgrens Berlin-favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade ju verkligen passat oss. Jag kollade och den fanns som e-bok på e-lib så nu följer den med på läsplattan :-)

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!