lördag 20 oktober 2012

lite prisspekulationer

Nobel och Man Booker annonserat, nu är det dags att börja fundera på August. Jag läser för lite fack och ungdom för att kunna tycka till men skönlitteraturen håller jag hyfsad koll på. Eller förresten, börja fundera, där finns ju en given kandidat i Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar - Kärleken. Skulle den inte vara med i nomineringarna på måndag så är jag förvånad men sen då?

Av de svenska böcker jag läst 2012 tror jag mest av allt på Havsmannen av Carl-Johan Vallgren och kanske Johanna Ekströms Om man håller sig i solen men där finns också flera riktigt starka debutanter. Måhända är de mer aktuella för Borås Tidnings debutantpris men både Ingenbarnsland av Eija Hetikivi Olsson och Väldigt sällan fin av Sami Said tyckte jag mycket om och skulle gärna se som pristagare.

Vilka titlar vill du se nominerade?

Måndagen den 22 oktober 12.15 startar den direktsända presskonferensen. Då vet vi!

6 kommentarer:

 1. Jag är usel på att gissa sånt här, men jag skulle gärna se Ingenbarnsland på listan! Torka aldrig tårar känns nästan lite väl självklar på något sätt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är också urusel på att gissa men förra året gissade jag faktiskt Korparna som vinnare. Det är typ enda gången ... Vi får hålla tummarna för Ingenbarnsland!

   Radera
 2. Jag har däremot knappt läst några böcker ur kategorin vuxenböcker utan har bättre koll på ungdomsböckerna. Där hoppas jag att Johanna Lindbäck är en av de nominerade.

  SvaraRadera
 3. Tänker också på Ingenbarnsland som jag hoppas kommer med!
  Kanske Anyuru, Ramqvist och Fröberg Idling är namn som finns med? Deras nya ser jag i alla fall fram emot att läsa så småningom... Har dålig koll på årets poesiutgivning tyvärr..
  Gardell, ja kanske..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anyurus bok har jag inte läst. Ramqvist var gästbloggarn sådär förtjust i. Ska bli intressant att se!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!