måndag 8 oktober 2012

Hello Kitty måste DÖ

Månadens bokbubblarbok är Angela S Chois totalskruvade Hello Kitty måste DÖ. Fiona Yu är den väluppfostrade kinesiska dottern som genom hårt arbete tagit sig från föräldrarnas kemtvätt i San Fransisco till ett välbetalt jobb som affärsjurist. Hon bor fortfarande hemma vid 28-års ålder, inser att hon inte har någon mödomshinna att spräcka, har viss fascination för serimördare och hon hatar Hello Kitty.

Jag hatar henne för att hon varken har mun eller vassa tänder, som riktiga katter. (...) Hon är mjäkig, viljelös och stum - och så den där skära rosetten ovanpå hennes fromma, intetsägande ansiktsuttryck. Stackars Hello Kitty.

I jakt på en rekonstruktion av det som gör henne till en ordentlig kinesisk dotter, mödomshinnan,  möter hon sin skolkamrat Sean igen. Sean jobbar som plastikkirurg, han återställer det som skadats och de var en gång bästa vänner på klosterskolan. Känslan av vi två mot världen kommer snabbt tillbaks trots att de inte setts på 15 år och efter det återseendet blir hennes liv sig inte mera likt. Milt uttryckt.

Mer om boken ska inte avslöjas här och nu för först ska vi ses och bubbla om den. Hoppas bara att titeln, den söta döskallen på omslaget och de sotade sidorna inte har lockat allt för unga läsare för då tror jag att de blir gruvligt besvikna. Onsdagen den 17 oktober är det dags att ses och det här är en bok som man kan ha olika åsikter om. Helt klart! Jag ser fram emot att höra.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!