torsdag 18 oktober 2012

bokbubblarna: Hello Kitty måste DÖ

Tänk att jag trodde att diskussionens vågor skulle gå höga när bokbubblarna träffades för att prata om Angela S Chois bok Hello Kitty måste DÖ men vi var ganska eniga. Nästa alla gillade den här skruvade, smått absurda boken där den duktiga kinesiska dottern revolterar rejält mot allt vad tradition heter. Associationerna gick till Dexter och Tarantinofilmer där det börjar ganska normalt och vanligt och sedan gradvis glider berättelsen till något som man inte ens kan fantisera ihop.

Vi blev ganska nyfikna på vem författarinnan är, troligen är hon ingen massmörderska men vi kunde läsa oss till att hon är andra generationens kines i San Fransico och jurist. Ungefär som huvudpersonen då alltså. Fiona är så märkligt avtrubbad och det lakoniska sättet som morden beskrivs på gör att man nästan köper grejen. Ok, Hello Kitty, den könlösa, menlösa katten utan vare sig tänder eller klor måste DÖ, men med så drastiska medel?

Vi babblar och bubblar så i vår cirkel att kvällen går fort, men ny bok hann vi i alla fall bestämma. Vi satsar på franskt och hoppas på nina av en slump av Michèle Lesbre eller Kod 400 av Sophie Divry. Vi ses igen den 14 november, då är det dags att bubbla igen!

6 kommentarer:

 1. Jag gillade också Hello Kitty måste dö. Skönt absurd!

  SvaraRadera
 2. Kan inte komma den 14 nov heller! :-( Min som fyller år då. Men jag tänkte läsa lite fransk ändå nu i form av "Tillsammans är man mindre ensam". Jag skulle gärna vilja läsa något rumänskt längre fram med tanke på nästa bokmässa. En trevlig lässöndag önskar jag dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd. Rumänskt kan vi fundera på, har du ngt förslag?

   Radera
 3. Den här skulle jag vilja läsa, verkar riktigt bra!

  Tåg till Trieste av Domnica Radulescu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag beställt som rec ex. verkar bra.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!