onsdag 17 oktober 2012

stadsbesök - Paris

Enligt O har en fin utmaning som handlar om att besöka en stad med hjälp av böcker och filmer. Paris finns i mitt hjärta sedan många år, franskan slumrar hos mig och skulle kunna behöva väckas upp. Skulle kunna tillbringa en rejäl semester bara på alla fina museer. Skulle kunna åka imorgon :-) November är vikt åt Berlin men sen så skulle Paris kunna vara nästa...

Ingen har väl missat den härliga feelgoodaren En oväntad vänskap som går på bio just nu? Gråt och skratt för alla åldrar. Filmen baserad på romanen Nathalie har jag också siktat in mig på att se. Boken är inte dum och filmen lockar.

När det kommer till böcker är det svårt att välja - där finns ju mängder med finingar som Igelkottens elegans, Ät mig, Vi ses på Place de la Sorbonne eller Drömbokhandeln. Valet får ändå bli Underjordiska timmar av Delpine de Vigan. En bok som jag tänker på ofta och som verkligen grep tag. Jag länkar till mina texter om alla böckerna och passar på att hylla Sekwa som översatt och gett ut alla denna samtida fransk litteratur som jag bara tokgillar!

PS. Alla mina franska boktips är taggade med Europa.

2 kommentarer:

  1. Men huuur kunde jag glömma Igelkotten. Älskade boken och tyckte även om filmen. Tack för ikväll!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!