tisdag 13 december 2016

We are going to San Fransisco

Nedräkning till We are going to San Fransisco

Nu börjar det närma sig vinterns stora äventyr. Mot andra sidan jorden bär det av om ett par veckor och planeringen är i full gång. Jag har börjat läsa en och annan passande bok också så det blir nog några inlägg här de kommande veckorna. Just nu är det alla fina kartor som jag fått av Marie som detaljstuderas. Kanske har du några tips till mig? Något som inte skall missas? Någon bra roman som man måste läsa? Film som måste ses? Tipsa på!

4 kommentarer:

 1. Jag har bott där i några omgångar så här kommer några tips:
  Ät en burrito (eller annat mexikanskt) i the Mission. Vandra genom Castro och mission Dolores park en solig dag och beundra de fint dekorerade husen. Åk buss/vandra upp till Twin peaks och beundra utsikten över stan. Vandra upp&ner för de branta gatorna runt com hollow och ta spårvagnen upp till Lombard street. De flesta turister tar spårvagnen från Market street och där blir det ofta långa köer, ett tips är att antingen gå uppför till någon hållplats högre upp eller att ta spårvagnen från andra hållet. Undvik de gräsligt turistiga och dyra restaurangerna i Fishermans wharf, om det bara går, ät någon annanstans. Men gå förbi och titta på sjölejonen på pier 39, de är rätt kul även för vuxna. Åk/vandra över golden gate bridge. Hyr en cykel och cykla genom golden gate park till Ocean beach (ta med en vindtät jacka och kanske en scarf, det är kallt här). Kolla in hippie kvarteren i Haight-Ashbury och fika på peoples café. Se de fina husen som kallas Painted Ladies vid Alamo Square park. Ta färjan över till Sausalito där det brukar vara varmare än i San Francisco. Klättra upp för trapporna till Coit Tower.
  Gillar du shopping så rekommenderar jag klädbutiken Ambiance som finns både på Union street och Haight street.
  Restauranger: Foreign cinema i the mission, Bar crudo på Divisadero street, La Mar nere i centrum.

  Trevlig resa och njut! San Francisco är fantastiskt! 😃☀

  SvaraRadera
 2. Och så böcker såklart. Armistead Maupins bokserie "Tales of the city" är rättt kul att läsa då man är där : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tales_of_the_City

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!