söndag 22 december 2019

mot ljusare tider


Idag är det midvintersolstånd och då vet vi att det vänder. Det föll sig så att det i år är både mot ljusare tider och mot en ny fas i mitt liv. I morse mötte jag den vackraste soluppgång, liggande i sängen så ser jag solen gå upp i öster och på balkongen ser jag sedan solen gå ned i väster. Äntligen sol och äntligen är den efterlängtade flytten genomförd. Det har varit en väldigt jobbig process att sortera igenom ett helt familjelivs samlade prylar och visst har det känts som att jag städar bort M. Två kartonger är det kvar. Och alla böcker och skivor förstås. Han ville inget hellre än att få vara hemma ända till slutet och det gjorde jag så gärna för honom men livet efteråt har inte varit helt enkelt. Nu var det dags att börja om på ny kula, visserligen bor jag nu bara några minuters promenad från kyrkogården så jag passerar där varje dag. Om livet hade varit en feel-good roman så hade jag väl köpte ett pensionat på kusten eller flyttat till Frankrike eller så ...

Nu flyttade jag istället någon kilometer österut. Till ett alldeles eget rum, ett rum med utsikt. Till en rum där jag kan brygga mitt morgonkaffe med stil och dricka det på sängen med soluppgången utanför. Det är fint.2 kommentarer:

  1. Det blir fint det där. Inte alls dumt med soluppgång som vy när en ny livsfas ska ta sin början. Allt blir bra. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din pepp. Det blir ett hem av det här också.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!