onsdag 24 april 2013

davidsstjärnor - Kristina Ohlsson är tillbaka!

Eller måhända är det radarparet Fredrika och Alex som gör att man hittat tillbaka till nerven i Ohlssons kriminalserie? Hur som, spännande och en bladvändare är det här. Jag kunde inte lägga ned boken förrän den var utläst!

Davidsstjärnor är Kristina Ohlssons femte spänningsroman och Fredrika Bergman är tillbaka i arbete för polisen och tillsammans med Alex Recht  och som titeln antyder utspelar den sig i den judiska församlingen i Stockholm och i Israel.  Vi får också återse Eden Lundell, den tuffa säkerhetspolisen och i alla huvudpersoners liv finns också familjerna med. Jag lär känna deras livssituation samtidigt som det berättas en gastkramande berättelse med otäcka bortföranden av barn.

Ohlsson har skickligt spunnit sitt brott kring en fiktiv skrämselmyt om en varelse som kallas Papperspojken och det fungerar perfekt i den här boken, annat som jag gillar är att hon luckrar upp och ger mänskliga dimensioner på det som i förstone kan ses som diskriminerings eller terrorbrott. Där finns människor bakom de allra värsta brotten, alla bär med sig en historia.

Extra plus till den snygga formgivningen med det kraftfulla lejonet på utsidan, lejonet av Juda stam som sitter på dörren till syngogan, ett starkt folk utvalt av Gud. Kristina Ohlsson skriver i efterordet till den här boken att hon författat delar av den i Jerusalem, om det gjorde att hon fick extra gudomlig inspiration eller så vet jag inte men jag vet att det här är en riktigt bra spänningsroman. Läs!

Tidigare har jag skrivit om Askungar, Tusenskönor, Änglavakter och Paradisoffer.

4 kommentarer:

  1. Bladvändare tycks vara ordet många av oss använder:-)

    SvaraRadera
  2. Ligger på bibblan och väntar på mig ;) men idag (läs torsdag) är min filial stängd så jag får hämta imorgon.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!