torsdag 1 september 2011

kackerlackorna

Som kackerlackorna kommer de krypande ur sina hålor när mörkret faller, sysslar med sina skumma affärer och vid minsta mänsklig rörelse gömmer de sig igen. Prostitution, barnpornografi, en statsapparat som gör allt för att hindra skandal och en annan som ser mellan fingrarna med de grövsta brott för att inte förstöra turistnäringen och mitt i smeten Harry Hole som i Kackerlackorna blivit skickad till Bangkok för att under största sekretess undersöka ett mord på den norske ambassadören. Han hamnar i en norskkoloni med människor som av olika anledningar flyttat från Norge och utredningen rotar i alltfler skrymslen där kackerlackorna inte längre kan gömma sig.
Det här är del 2  i serien om kriminalaren Harry Hole och det här var precis vad min hjärna orkade med den här veckan, välskriven, spännande och med en ficklampsstråle på utnyttjandet av människor i turistparadiset som råkar vara Thailand. Bra habila deckare är Jo Nesbös signum så långt.

3 kommentarer:

  1. Jag har precis börjat lyssna på serien (är fortfarande på första boken) och tänkte att det skall bli bra billyssning i höst. Även jag tycker det är lovande hittills :)

    SvaraRadera
  2. Jag har läst alla utom den sista och det är nästan så jag är avundsjuk på er som har detta framför er. Nesbø är riktigt bra.

    SvaraRadera
  3. Jag gillar att han problematiserar landet han besöker, har fått annan syn på både Australien och Thailand efter att ha läst de två första.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!