söndag 26 maj 2013

vi skvalpar vidare i novellhavet, eller?

Novellvågen i bokbloggarhavet har hamnat lite i stiltje, kanske får den klucka vidare lite på egen hand under sommaren och så får vi se vart den tar vägen? Vad tycker ni, novelläsarna?

Kan hur som ge en lite rapport om vad som hänt de senaste veckorna på bokbloggarhavet. Böcker emellan har läst färdigt Vilda vägar av Annie Proulx och ger betyget riktigt bra på flera av texterna, Sincerely Johanna firar sin tvåårsdag med utlottning av noveller, Min bokblogg påminner om att novellsamlingsbokcirkeln om Vad jag pratar om när jag pratar om Anne Frank nu går i redigerad repris hos förlaget. Passa på att hänga med där! Bloggbohemen påminner om Tropiska Fiskar och Café de la Nouvelle tipsar om nya Granta. Feministbiblioteket har flyttat till ny adress och Erikas bokprat har noveller på vänt inför sommaren, Bokmoster läser den amerikanska skräckfyran från novellix precis som jag själv. Jag har också läst en novellsamling av Sophie Elkan som är Göteborg Läserförfattarinna i år, sedan har jag tagit mig an de flesta texterna i svenska Granta och det är ett fint sommarläsningstips. Vi får inte glömma Lydia Davis som fått Man Bookers Internationella pris, fantastiskt roligt för novellen som genre!

Bokmania tipsar om Gamla synder av Doris Dahlin och det får bli ännu tips inför sommaren. Var så goda:

- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

9 kommentarer:

 1. Ligger lågt med novelläsandet just nu. Så många romaner i läshögen som jag vill läsa och snart stundar sommarlov med massor av lästid. Jag har två nya novellixer att läsa, men de får nog vänta ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också läst mycket romaner det senaste. Novellvågen får klucka vidare lite smått i sommar.

   Radera
 2. Nej så mycket i novellväg har det inte blivit på senaste... Tropiska fiskar har jag på vänt och Oates-novellen verkar lite intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är båda bra, värda att läsa. Novellerna får komma igen!

   Radera
 3. Tropiska fiskar vill jag läsa, men väntar nog till sommaren. Funderar också på klassikerfyran, annars ligger jag nog också rätt så lågt.

  SvaraRadera
 4. Målet är mina fyra utvalda novellsamlingar under 2013. Snart har ett halvår gått och jag har två kvar. Så jag lär fortsätta i ungefär samma takt, för att uppnå mitt mål :-) Några avslutande korta inlägg om Annie Proulx noveller blir det inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att läsa i sin egen takt, jag blev sugen på Prolux efter att ha läst om dem hos dig!

   Radera
 5. Härligt med polska noveller, det är nyheter för mig!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!