onsdag 1 maj 2013

klart jag vill vinna Granta

Den 7 maj kommer det första numret av svenska Granta ut, det kan jag läsa i GP idag.
I svenska Grantas första nummer medverkar bland andra A.S. Byatt, Junot Díaz, Peter Fröberg Idling, Karin Johannisson, Haruki Murakami, Julie Otsuka, Lena Sundström, Amanda Svensson och Jerker Virdborg. Texterna rör sig runt begreppet gränser - de som definierar och slår fast, de som skiljer åt, håller tillbaka eller utmanar.
Självklart blir jag mycket sugen på att beställa både maj och novembernumret av det som kan bli en riktig favorit. Som av en skön slump hittar jag till Med en bok i solens tävling om nummer av det senaste engelska numret: Best of Young British Novelists 4. Som en liten vink så handlar den alltså om noveller av unga om unga brittiska författare. Mitt surfande på novellvågen behöver en nystart så jag håller tummarna för fin vinst!

Och ja. Svenska numret lockar fortfarande!

- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

4 kommentarer:

 1. Tack för intressant information! Jag är med och tävlar om Best of Young British Novelists 4. Och det här såg också spännande ut, det blir att läsa svenskt också, vare sig jag vinner eller ej.
  Lycka till! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hålla tummarna för varandra ;-)

   Radera
 2. Kul att den kommer till Sverige, men så har ju Granta förlag haft en svensk ägarinna i några år nu så det kanske var en logisk utveckling(?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Skönt att familjen Rausing förknippas med ngt annat än tragiskt missbruk. Nyheten om en svensk version kom i somras men först nu är den verkligen på gång :-)

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!