fredag 3 maj 2013

novellkryss på bokbloggarhavet

Även om mitt eget novelläsande mattats av lite efter aningens overload med novellcirkeln, Alice Munro och Tropiska Fiskar så kluckar novellvågen vidare i bokbloggarhavet. Dags för en fredagssammanfattning: På gång är Erika som laddar med Peter Robinsons noveller inför sommaren och Gittan som skriver om sin läsning av Sorgesång för Easterly. Café de la Nouvelle har firat världsboksdagen med att läsa afrikanska noveller och Ivar Lo-Johansson och Feministbiblioteket har läst Anne-Charlotte Leffler. Litteraturkvalster och småtankar har läst den indiska författarinnan Jhumpa Lahiri och dessutom Fel grav, Bokmoster har läst fina Katherine Mansfield och tävlar om brittiska noveller hos En bok i solen. Så gör också jag!

Som jag bloggade om i morse så har Brombergs Förlag bestämt sig för att lyfta fram vår novellcirkel i ljuset ett varv till på deras blogg. Kul, kulikul! Mer noveller i media!

Kanske har jag missat några inlägg? Fyll gärna på med länkar i så fall. Härlig novellhelg önskas alla medresenärer på novellhavet!

- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

4 kommentarer:

 1. Ska ut och surfa om en stund :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att ta en sväng :-)

   Radera
 2. Gillar din sammanställning! Jag läste även Katherine Mansfield:

  http://bokmoster.blogspot.se/2013/04/klassikerutmaning-in-german-pension.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag lägga till länken till din fina läsning!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!