fredag 26 juli 2019

sommarplåga - Hanna JedvikSommarplåga av Hanna Jedvik är en perfekt roman att tipsa om sent på våren i sexan. Jag lägger genast till den på min lista, jag har så många unga tjejer i min närhet som skulle gilla den här.

Sommarlovet är på gång och Alma går ur nian. Hon är en helt vanlig tjej som älskar skateboard, bor i lägenhet i Majorna och har en pappa som längtar efter att vara rockstjärna. Det som inte är alldeles vanligt är att hennes mamma är död och att hon har en klasskamrat som heter Hedvig och som är så förälskad i Alma. Alma gillar inte när livet blir sådär komplicerat och hon längtar så efter sommarlovet i sommarstugan vid havet. I stugan bredvid bor hennes bästa sommarkompis Mira och kanske är det här sommaren då deras vänskap skall utvecklas till något mer? När Mira dyker upp och har med sig Hampus så förändras hela spelplanen. Sommaren blir inte som Alma tänkt sig och jag som läser småler av ingenkänning, skrattar åt de vuxna, letar efter låtreferenser och funderar på att läsa om Karin Boye.

Jag skulle gärna följa Alma in i hösten, nu ska hon börja gymnasiet och det skulle kunna bli en minst lika bra story. Skriv mer Hanna Jedvik!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!