måndag 20 januari 2020

lite död runt ögonen - en omskriven debutLite död runt ögonen av David Ärleman har varit en riktig snackis i sociala medier de senaste veckorna. Boken är David debut och den handlar om Bodil som är 6 och går i förskoleklass och pappa Arto som förtvivlat försöker hålla ihop sin lilla familj. När mamma Sofia dog i en överdos för drygt ett år sedan bestämde sig Arto för att lämna sitt eget missbruk och skapa ett hem för dottern. De bor i Sofias lägenhet på Söder och på helgerna så går de. Långt. För att bli trötta och för att hålla sorgen stången. (Just det kan jag identifiera mig så starkt med.)

Det är inte enkelt för Arto att hålla sig ren och när han blir av med jobbet på skolmatsalen så blir det än svårare. Han måste försörja sig, han måste övertyga skolan och soc att han är en kompetent pappa och på något sätt så måste livet gå vidare. Arto är en strulpelle men han är en sådan där karaktär som man verkligen bryr sig om, jag vill vet att det går bra för Arto trots både kriminalitet och droger. Jag vill absolut tro att det går bra för Bodil, hon är en charmerande liten tjej skildrad så på pricken mitt i sexårslivet.

Det här är en roman berättad i ett snabbt tempo, meningarna och kapitlen är korta och det gör att man nästan blir andfådd när man läser. En mycket lovande debut med en egen röst som gör att man vill läsa mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!