torsdag 16 januari 2020

nedräkning med Kiran Desai


- Vad ska du läsa innan resan? frågade min kollega och jag svarade helt ärligt att jag knappt fattat att det snart är dags. Jag har fått omvärdera mitt liv de senaste åren och inser att det där med att vänta tills man är pensionär med att uppleva saker. Det håller inte. Jag har länge haft en tanke om att uppleva de länder som fascinerat mig i litteraturen under många år och nu är det dags för resa till norra Indien. Förra året var det Sydafrika nu nytt land, ny kontinent. För att avhjälpa en smula att jag mest packat och flyttat och försökt hålla mig frisk det senaste halvåret så beställde jag i vart fall en roman av Kiran Desai som jag inte läst. Hullabaloo in the Guava Orchard får blir en mjukstart.

Jag har skrivit om en hel del indisk litteratur här på bloggen och Kiran Desais Bittert arv är en favorit som jag återkommer till mest hela tiden. Dags för en ny favorit från henne?

En snabb sökning här på bloggen leder till en väldans massa inlägg. Botanisera gärna där och så lovar jag att temperaturen inför resan skall höjas allt eftersom. Klart är att jag ska skriva och instagramma så mycket jag bara kan på resan också. Bara det finns wi-fi så ska jag leverera.


2 kommentarer:

  1. Jag har så otrolig många ”pensionärsprojekt”, men kanske är det inte så klokt att skjuta upp allt hela tiden. Bättre göra och uppleva medan man kan och har hälsan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, pensionärsprojekten var så många hos oss också. Så förändrades livet på några månader och jag inser att den bästa tiden är nu. Det är ett råd jag ger till alla!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!