söndag 9 februari 2020

bokcirkeln vid världens ände - Frida SkybäckAlltså jag vill också ha ett BB & B!

Mona bor vid världens ände, eller i alla fall i Ljusskär på Österlen, och hon driver släktpensionatet i den lilla byn. Hon har allt färre gäster och sommarsäsongen är kort. Hon har fått försöka hitta födkrokar lite varstans. Hon lagar mat till hemtjänsten och kör ut, hon bakar tångbröd och säljer sylt och saft. När Monas dotter kommer på besök över säsongen så hittar hon ett brev från inkasso och hon förstår att det är hög tid att sälja det gamla pensionatet som mest av allt fungerar som samlingsplats för moderns väninnor. De älskar att prata om böcker och hela pensionatet är fyllt av böcker, den här boken skulle vi bokcirklat när vi var på Gästis i Varberg ... Att Mona med vänner ordnar ett litteraturqviss var ännu en sak som hade passat väldigt bra ihop med vår läsretreat. Man skulle ha ett kollektiv där man ordnade bokliga evenemang.  Vilken dröm, ett hus vid havet fullt med böcker. Ett BB & B!

På andra sidan jorden, i Amerikas jordbruksbygder bor Patricia. Hon driver sina föräldrars gård och undervisar samtidigt på ortens skola. Hennes liv stannade för 32 år sedan då henne syster Madeleine oförklarligt försvann när hon var på ett församlingsutbyte i Sverige. När hon en dag får ett brev från Sverige så bestämmer hon sig för att göra ett sista försök att ta reda på vad som hände hennes syster och hon reser till Ljusskär och tar in på Monas BB & B.

Så får vi då följa kvinnorna, Madeleines historia berättas parallellt men den nutida och det här är en riktigt charmig feelgoodare. Underhållande, massor av böcker och läsning och fylld med människor som man vill hänga med. Precis som i Skybäcks Bokhandeln på Riverside Drive så klarar den här romanen av att vara just sådär perfekt blandning som gör att man småler mest hela tiden. Man vill att det ska väl för alla karaktärerna och man vill liksom bara flytta in i det lilla rummet med utsikt över havet!

Eller skall jag vara ärlig så skulle jag vilja driva hela grejen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!