onsdag 3 augusti 2011

Barbro Lindgren delade med sig av sig och sitt

Ett av sommarens sommarprogram som jag längtat till var Barbro Lindgrens. Kunde just inte lyssna när det begav sig i lördags men då finns ju webb. Tack och lov för webbradio! Eller pod eller mp3 eller hur man nu vill lyssna...

En av alla mina favoritböcker att läsa högt är Jättehemligt, den första av Barbros tre självbiografiska dagböcker. Den passar så bra att läsa där precis på hösten i trean när tjej och killbacillerna grasserar som värst, när stora deppen slår till hos några av eleverna, det där med bästisen från dagis inte längre är självklart och de allra flesta börjar få grepp om det där med blommor och bin. I just den åldern passar Jättehemligt. Lovar att den håller, trots att den är precis 40 år gammal. Världshemligt och Bladen brinner bildar den klassiska uppväxtskildringen som utspelar sig på 40-talet, fantastiskt är att Barbros produktion fortsätter år efter år med underbara böcker. Bilderboken Nämen Benny läste jag så sent som i våras för en etta och de älskade den!

Barbro Lindgren delade med sig av sig och sitt i sommarpratet med sin alldeles egna röst, den rösten som ljuder genom alla hennes böcker. Finurlig, påhittig och med barn och barndom på största allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!