onsdag 10 augusti 2011

sommarstugbokhyllefynd 3

Jag gillar att läsa romaner av Joyce Carol Oates, hon är otroligt produktiv och skriver ofta om människor som hamnat lite utanför samhället. Jag har läst många av hennes böcker, både för vuxna och ungdomar och en av mina favoriter är Fallen som börjar med att en ung man kastar sig ut i Niagarafallet. Hans änka Ariah väntar förgäves på honom på smekmånadshotellet och lär under väntetiden känna Dirk Burnaby, berättelsen handlar sedan fortsatt om Ariah och Dirk och deras familj. De lever i skuggan av Fallet och hela romanen beskriver hur familjen alltmer förfaller, dras med i tidens ström utan att kunna vända om.

Andra böcker av JC Oates som jag skrivit om här på bloggen är Min syster, min älskade och  Dödgrävarens Dotter. En dag ska jag skriva ordentligt om Blonde och läsa En fager Mö. Det står på "attgöralistan" när jag tänker på J C Oates. Hoppas att Svenska Akademin också tänker på henne när det är dags för nobelpris!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också Oates, hon skriver bra ungdomsböcker också. Måste läsa Blonde någon dag.

    SvaraRadera
  2. Freaky Green Eyes är en av de bästa ungdomsböcker jag läst faktiskt, dottern håller med. Blond är bara så bra, läs den!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!