torsdag 4 augusti 2011

nästa bokmässa blir det Norden!

Jag längtar nästan redan till september nästa år! Då är det dags för bokmässa :-) "Un boom du Polar" råder i litteraturvärlden, det kan jag läsa i SvD idag och intresset för nordisk litteratur i Europa gör att Bokmässans tema för nästa år blir just Norden. Det ska bli spännande, många författare finns där att upptäcka utöver alla deckare som mer eller mindre invaderat delar av Europa redan. Jag försöker då och då att läsa från grannländerna och det går absolut lättast med Norge och Danmark, Island är en pågående utmaning och från Finland är det nästan bara Tove Jansson, Kjell Westö och Sofi Oksanen som blivit läst det senaste. Oksanen var ju en av de mest hyllade författarna på den senaste bokmässan, närmast rockstjärnestatus. I år kommer hon till Göteborg för att vara draghjälp åt det nordiska: finns något som man kan kalla nordism? Dessutom kan man gå på ett seminarium med rubriken 50 år med Nordiska Rådets litteraturpris. Det blir till att värma upp med nordiska författare redan i år. Helt klart!

6 kommentarer:

 1. Tack snälla, skall försöka vara där den 7/9 pâ bokmässan. Jag läser gärna och bäst pâ svenska och Nesser är en otrolig författare med den rätta brittiska pokerface utsträlningen som gör honom sâ spännande pâ svenska. Skulle verkligen vilja se honom pâ riktigt.
  Tack ocksâ för en bred och sprâkligt fin och mjuk blogg Kommer att följa dina boktips.
  Kram
  Gammelmor Paris

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för snälla ord om min blogg. Iår är mässan den 22-25 september och nästa år något senare i september. Nessers senaste har jag läst som e-bok, perfekt bara man har ett svenskt lånekort och en dator!

  SvaraRadera
 3. Måste sätta fart med isländskt nu - Fria Män hann jag inte klart på den 28 dagarna jag hade den som lån...

  SvaraRadera
 4. Jag är inte så inspirerad av årets tema (tyckte du skrev någonstans att inte du är det heller?) tycker att nordiskt låter mycket mer spännande! Fast samtidigt borde jag nog omfamna årets tema då jag läst yttest lite tyskspråkig litteratur. Nordisk litteratur har jag läst desto mer av :)

  SvaraRadera
 5. Helt klart är jag inte så intresserad av tyskt, Norden lockar mycket mer!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!