tisdag 23 augusti 2011

läsborgarmärket

klicka och läs mer om läsborgarmärket...

Terminen är igång och mitt fokus är läslust, smålog lite i helgen när jag läste om Akademibokhandelns läsborgarmärke. Mysig idé, säger en som simmat sig ända till guldmagistern! Funderar över hur vi kan uppmuntra läsandet i skolan utan att det uppfattas som tävling över läsa sidor. Läsandet ska skänka mening, underhållning och tillfredsställelse samtidigt som eleverna just nu befinner sig i "träna mycket för att få flyt" stadiet. Då är en medalj inte så dumt, kanske?
Tillsammans med massor av böcker från bibblan, bokprat, bokblogg, läsläxa och högläsning. Kanske?

4 kommentarer:

 1. En kul idé med ett läsborgarmärke tycker jag. Men jag håller med dig att det blir lätt fokus på antal sidor och inte läsglädjen men det ena leder förhoppningsvis till det andra.

  SvaraRadera
 2. Ja, hoppas att träning kan leda till läsflyt som kan leda till läsglädje som kan leda till läslust som kan...

  SvaraRadera
 3. Jag hade lätt fallit för det i den åldern. Dessutom att stoltsera med märken är alltid kul. Har några gamla simborgarmärken som fortfarande skramlar omkring i en låda.

  SvaraRadera
 4. Ja, märken är ngt särskilt. Jag simmade och simmade ända till guldmagistern, när vi sedan skulle åke till Borås för att dyka från femman så klättrade jag ned för stegen igen. Aldrig. Inte ens för ett märke och en lagerkrans.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!