fredag 6 september 2013

plötsligt händer det - 5 miljoner i min hand!

Eller kanske inte. Fantisera går ju! Annika uppmanar oss i veckans jerka att göra just det, hur skulle det vara om man faktiskt plötsligt hade fem miljoner till övers?

Inte alls så enkelt att svara på. Mitt svar blir dessvärre varken spännande eller särdeles upphetsande. Mest bra vardag.

För mig handlar det mesta just nu om att hitta ett yrke som jag vill arbeta med tills pensionen. Något som känns meningsfullt och där jag kan bidra. Gärna med min passion för läsning och böcker som byggsten, jag har jobbat länge i skolans värld och när jag läste igår om litteraturpedagogen som uppmanar att ge personal läsvårdsbidrag likväl som friskvårdsbidrag så smålog jag. Hoppas att min utbildning, som startar på måndag (jippi), kan hjälpa till att hitta fram till ett yrke där jag kan få uppmuntra och inspirera till läsning. Gärna med IT som verktyg.

Men, pengarna då? Jo. Jag skulle gärna vilja jobba lite mindre och studera och läsa lite mer. 5 miljoner räcker till deltidsstudier livet ut. En liten resa till en storstad ett par gånger per år ska det nog kunna räcka till också :-) New York eller San Fransisco vore inte fel!

23 kommentarer:

 1. En höjning av livskvaliteten alltså, ett genomgående svar på veckans jerka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och livskvalitet kan var så mycket, just nu längtar jag efter stimulerande tankar!

   Radera
 2. Studera och läsa tycker jag låter som ett bra val.

  SvaraRadera
 3. Visst är det svårt att veta vad man vill syssla med ett helt liv, eller att våga byta spår... Men plugga på deltid resten av livet låter som något för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men visst! Jag hat bytt spår några gånger och nu är det dags för en liten gir på kursen igen.

   Radera
 4. Jag har tjänstledigt en dag i veckan (utan lön) och trots den ekonomiska förlusten så kan jag säga att det är verklig livskvalitet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobba deltid är mycket najs. Önskar ibland bara att jag gjort det när dottern var liten. D¨å var det heltid + som gällde för att få ihop allt.

   Radera
 5. Nyfiken. Vad ska du börja läsa på måndag?
  Kul att se förresten att du oxo läser om Garbo. Den avslutade jag igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska läsa halvfart till speciallärare med inriktning språk. Det ser jag fram emot, har just nu bara svenska i min vanliga tjänst också så det är kul. Ska precis börja på Garboboken, började med att lyssna men fick beställa den som bok. Ser fram att läsa dina tankar :-)

   Radera
 6. Att jobba deltid måste vara lyx, mer lyx än att vara helt ledig nästan. Jag skulle bli så rastlös då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, deltid är toppen om ekonomin tillåter. Både en arbetsplats och ledig dag :-)

   Radera
 7. Lycka till med studierna! Har själv precis tagit helt tjänstledigt från mitt lärarjobb och blivit student igen. Tror de är viktigt att söka nya vägar emellanåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Så modigt av dig att ta fullt tjänstledighet. För mig är möjligheterna till studielån nada så jag får snällt jobba vidare deltid. Det funkar. Tror som du att man behöver se nytt då och då :-)

   Radera
 8. Lycka till med utbildningen! Jag tänkte också på att resa för "mina" fem millar men semesterdagarna är rätt begränsande och så är det ju katter och en häst som ska passas när jag är borta, så jag hade nog inte rest så mycket mer för de där miljonerna ändå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på härlig vardag. Ett boende man trivs i, lagom mycket intressant arbete och ngn slags avkoppling som stimulerar. Det är inte dumt att fylla på med upplevelser nu och då men de kan ju vara av alla de slag...

   Radera
 9. Att läsa mer, jobba lite mindre och resa låter härligt!

  SvaraRadera
 10. Fem miljoner kan ge en fin guldkant på livet!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!