söndag 29 september 2013

se tillbaka med ömhet - rumänskt temaThere is a devil in every storm.  Så börjar boken som han skrivit som heter Jacob beslutar sig för att älska. 

Florescu berättar om sin barndom i Rumänien, han bor nu i Schweiz och skriver på tyska. Han har alltid skrivit på tyska och han började i autobiografin. Han har studerat i Schweiz och tjänar sitt levebröd där men har sitt hjärta kvar i Rumänien. Han får sin inspiration från myter och sagor från sitt barndomsland och trots att han lämnat landet återvänder han ofta. Han lever i ett av världens rikaste länder och skriver om ett Rumänien som är bra mycket fattigare och befolkat av många olika kulturer. Många tittar tillbaka på sin tid i Rumänien med ilska men Florian lämnade landet som tonåring och han ser på sitt land och sitt ursprung med ömhet. 

Alla vill överleva och alla vill leva sitt liv i värdighet, Jakob beslutar sig för att älska handlar mycket om det. Florescu berättar om hur människorna flyttade för att skapa sig ett bättre liv och Jakob bestämmer sig för att bryta kedjan med våld och förtryck och bestämmer sig för att tro på det goda och våga älska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!