måndag 23 september 2013

novellvågen rullar vidare

Efter att ha slarvat med att hålla koll på den där novellvågen i bokbloggarhavet några veckor så är det dags för en spaning igen. På bokmässan om en knapp vecka så delas radions novellpris ut och jag hoppas att alla skyndade in och röstade. En som gjorde det och dessutom ordnade diskussioner på FB om novellerna är Café de la nouvelle. Hon har skrivit om alla kandidaterna på sin blogg så där kan man läsa ikapp om man missat.  Bokmal 73 har läst Insekt av Claire Castillion och Bokmoster tipsar om Brasilien berättar. Fullkomligt gått loss på Tranans novellsamlingar har Feministbiblioteket gjort, nu senast var det Sydafrika som gällde. I går publicerade hon nio inlägg om noveller ur samlingen En stereo i Soweto och alla är välkomna att hänga på hennes novelllördagar, nästa planeras bli den indonesiska samlingen.

Jag själv har legat lite lågt efter den kinesiska samlingen och funderar på att dra igång en ny runda med FB-cirkel. Vi får se, kanske att jag avvaktar tills nobelpriset annonseras. För visst är det dags för en fin novellist iår? Typ Munro? Med bokmässan i antågande så tror jag säkert att jag kommer att få lite ny novellinspiration, det dräller dock inte av seminarier om noveller precis. Har mässgeneralerna missat att den är en novellvåg som rullar över Sverige? För övrigt har jag sett att novellix har kommit med en fyra Selmor i en liten ask och höstsläppet lockar med både Koljonen och Skugge. Är det någon som läst?- en novellvåg i bokbloggarhavet -

2 kommentarer:

  1. Johanna Koljonen läste högt ur sin novell på senaste release me på Kulturhuet. Köpte novellen men har inte hunnit läsa den ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, ser fram emot att höra din åsikt!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!