söndag 27 juli 2014

FB- cirkel på gång. Häng med och snacka: Stora makters uppgång och fall


Om en vecka drar pratet igång på FB om Tom Rachmans roman Stora makters uppgång och fall. Alla är välkomna att snacka med oss - man klickar sig till FB-gruppen och ansöker, sen är det bara att slänga sig in i diskussionerna. 

Tom kommer ju också till mässan och alla som deltar i cirkeln har chans att vinna ett signerat exemplar. Vill man lyssna till honom vid flera tillfällen:

Evenemang

 • Journalist och författare – hur påverkar olika roller skrivandet?

  Datum & tid: fredag 26 sep kl. 13:00 - 13:45
  Arrangör: Brazilian Ministry of External Relations, Embassy of Brazil in Stockholm, Ministry of Culture, Government of Brazil, Weyler, Natur & Kultur och Weyler förlag
  Språk: engelska och portugisiska tolkad till engelska
  Kod: Fr1300.7
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  Med ett färgstarkt persongalleri och en stor portion skruvad humor skildrar Vanessa Barbara i sin roman Salladsnätter vardagen i en liten brasiliansk stad där ingenting är vad det verkar. Barbara, journalist och författare, medverkade nyligen i tidskiften Granta som en av de tjugo viktigaste litterära rösterna i dagens Brasilien. I Storamakters uppgång och fall skriver den brittiske journalisten och författaren Tom Rachman om Tooly Zylberberg som växte upp som hittebarn med ett gäng företagsamma hippies. Hon har nu dragit sig undan världen i ett antikvariat på landsbygden i Wales. Har författarna träffat sina karaktärer i verkligheten, kanske i rollen som journalister? Vilken betydelse har den journalistiska erfarenheten för deras skönlitterära skrivande?
  Moderator: Johanna Koljonen, författare och journalist.
 • Priset för en barndom

  Datum & tid: fredag 26 sep kl. 14:30 - 14:50
  Arrangör: Weyler förlag
  Språk: engelska
  Kod: Fr1430.4
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  Vad är priset för en barndom på 1970-talet? Tom Rachman i samtal med sin förläggare Svante Weyler om nya romanen Stora makters uppgång och fall, uppföljaren till den internationella succén
  De imperfekta.
 • Stora makters uppgång och fall

  Datum & tid: lördag 27 sep kl. 14:00 - 14:45
  Arrangör: Weyler förlag
  Språk: engelska
  Kod: Lö1400.4
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  Den brittisk-kanadensiske författaren Tom Rachmans debut De imperfekta från 2010 översattes till 27 olika språk och låg 28 veckor på New York Times bästsäljarlista. Nu är han aktuell med nya romanen Stora makters uppgång och fall. Här möter vi Tooly Zylberberg som växte upp som hittebarn med ett gäng företagsamma hippies, vilket borgade för en så trasslig barndom som bara 1970-talet kunde bjuda på. Tooly har nu dragit sig undan världen i ett antikvariat på landsbygden i Wales – böcker kan man lita på, inte människor. Tom Rachman samtalar med Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman om sin senaste bok och om att försöka, men inte lyckas fly från sitt förflutna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!