tisdag 1 juli 2014

tematrio USA


Lyrans Noblesser tycker att vi ska tipsa om bra amerikanska romaner. Extra bra passar det idag då landet spelar åttondelsfinal i fotbolls-VM. Jag känner på mig att jag har skrivit om typ samma amerikanska titlar det senaste halvåret (hej Kanada, Steglitsan och Kvinnan på övervåningen) så därför får det bli ett litet annat grepp. Jag tipsar om tre romaner som jag vill läsa, som är på gång och som är aktuella:

De fördömda av Joyce Carol Oates - som kommer till Louisiana Literature. Karthago kommer på svenska i höst också. Har jag nämnt att jag ska åka till Danmark i augusti?

Den lysande världen av Siri Hustvedt - bomässan på söndag klockan 12 kan alla höra henne. Har jag berättat att jag ska bänka mig?

Vassa föremål av Gillian Flynn - frågan är om jag vågar läsa?

Sedan undrar jag när Nicole Krauss ska komma med nytt, det är ännu en amerikansk författare som jag längtar efter ...10 kommentarer:

 1. Flynn låter otäck... Och hoppas du får skoj på mässan! Nu är det snart inte sååå långt kvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mässan närmar sig, men innan det ska jag på Louisiana Literature, Härlig höst med Stockholm Literature i oktober väntar också. Jag längtar!

   Radera
 2. Gillian Flynn har jag ju inte läst något av än, det måste det bli ändring på! Tänkte lite som du när det gäller tematrion, jag valde också tre jag inte läst ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tänkt av oss båda :-) Gillan Flynn är mörka kriminalromaner som säkert passar bra i en deckarhörna. Rekommenderas.

   Radera
 3. Fin trio tycker jag! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag! Ligger i min läshög :-)

   Radera
 4. Gillian Flynn är en författare som jag har tänkt att jag ska läsa i framtiden. Köpte någon av hennes böcker på bokrean i år :)

  SvaraRadera
 5. Kul att variera sig med svaren ibland :)

  SvaraRadera
 6. JCO är ju alltid bra, iallafall de böcker som jag läst. Flynn blev jag inte så frälst av efter Gone Girl som alla andra.

  SvaraRadera
 7. Vassa föremål ligger här hemma och väntar på att jag ska läsa den,,,

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!