fredag 5 september 2014

ååååååå, det uttrycket kan irritera mig!

Jag träffade en bekant igår och hon sa så käckt att det är bara att carpa vet du. Japp, man ska fånga dagen och ta den som det kommer. Sant. Men det ändå en av de mest irriterande uttryck jag vet. Så mycket klämkäckhet i ett enda uttryck...

Hur är det med er andra inspireras eller irriteras ni?

6 kommentarer:

 1. Jag stör mig otroligt (!!) mycket på sån klämkäckhet av alla slag. Det kanske är lätt att lösa sina problem med att "tänka positivt" eller "fånga dagen" om allt egentligen är ganska bra. Men om någon säger så till en som har riktiga svårigheter så är det bara naivt. Och ganska elakt också.

  SvaraRadera
 2. Öööörgh, när någon klämmer ur sig det stänger jag av öronen. Fanns det en tid när någon sa carpe diem och det faktiskt uppfattades som coolt, beläst eller positivt överhuvudtaget? För nu känns det bara töntigt, urvattnat och lamt. Visst, vi är väl inne på det där med ord som har olika laddning för olika människor igen men jag är ledsen, jag tyar bara inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Det måste ju vara så eftersom man blir uppmanad att carpa om man berättar om ngt som tynger en. Hela den där mindfulnessgrejen stör mig.

   Radera
 3. Det där är så irriterande! Som att allt bara skulle vara fint och perfekt hela tiden. Jag är så trött på hela "tänk positivt så löser sig allt"-andan som florerar i vissa kretsar. Det finns saker som gör ont, problem som inte kan carpas bort. Jag finner det tämligen ignorant när folk slänger ur sig sånt där. Ibland undrar jag om det inte vore bättre att de sa "Du, jag orkar inte lyssna på dig" istället. Ärligare än att slänga ur sig klyschor som carpe diem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Men uppenbarligen hjälper det några annars skulle väl inte fenomenet leva kvar. Det är inte hur man har det utan hur man tar det är en annan klyscha som får mig att se rött.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!