söndag 5 oktober 2014

jag har ljugit. Erkänner.

Lyran skrev i förra veckans tema på kulturkollo om hemligheter och lögner och hon utmanade oss alla i bloggosfären att ljuga en smula. Hängde ni med på fyra sanningar och en lögn?

Avslöjade ni min lögn?

1. När jag var liten och fick en lillasyster packade jag min väska och ringde till min mormor och frågade om jag fick flytta dit. - Hemma kan man ju inte bo. Två veckor varade emigrationen.

Japp, alldeles sant. Jag flyttade hemifrån mer än en gång kan erkännas - alltid med adress mormor. 

2. Jag har skrivit ett 20 m långt brev till grabbarna i Gyllene Tider som avslutades med många rosa läppstiftskyssar. Väntan vid brevlådan var lång, när det handskrivna brevet från Per Gessle kom så nästan svimmade jag.

Jag gillade Gyllene Tider - helt klart - men jag har inte skrivit ett så långt brev till dem. jag skrev ett vanligt fan-brev och fick ett förtryckt kort till svar. Men visst var det en bra lögn?

3. När jag satt i kassa på ICA på 80-talet så slog jag av misstag in 660 kr istället för 6.60. Kunden betalade och gick sedan till chefen och fick pengarna tillbaka. Det visade sig att den stackars kunden var stadens polismästare.

Stackars min chef som fick be om ursäkt. Det var en pingsthelg och kön i kassan mycket lång. Jag var ovan och stressad. Och gjorde fel.

4. Dagen efter studentexamen liftade jag till Göteborg för att gå på Bruce Springsteen. Utan biljett - jag snackade mig in lagom till Born in the USA.

Stämmer precis. Det var jag och UI som chansade och tog oss in på en legendarisk spelning. När jag kom hem till mitt lilla rum i Alingsås så hade cykeln blivit stulen från trädgården ...

5. När jag och gästbloggare M skulle köpa sommarhus träffade han en fotbollskompis på visningen, de pratade minnen och han hade inte ens sett huset invändigt när vi sedan gjorde affär.

Väldigt sann anekdot. Han har fullt förtroende för mig när det kommer till fastighetsaffärer. Han Gästbloggar'n.

2 kommentarer:

  1. Hade jag läst lite noggrannare hade jag nog reagerat på att ett 20 m långt brev kanske var att ta i ;)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!