torsdag 7 maj 2015

avdelning 73 - en ny deckare från Sofie Sarenbrant

Avdelning 73 utspelar sig till största delen på ett sjukhus. Danderyds för att vara noggrann. Den som ligger på avdelningen är kriminalinspektör Emma Sköld som en dag vaknar upp efter fem månader i koma. Hemma har sambon Kristoffer och den lilla bebisen Inez levt i ovisshet och när Emma återvänder till världen förändras vardagen i ett slag. Under tiden som Emma varit sjuk har Kristoffers ex funnits vid hans sida och Hillevi drömmer om att de två ska börja om.

I den fjärde delen om Emma Sköld kryper spänningen läsaren in på livet. Den klaustrofobiska känslan och den särskilda värnlösheten i sjukhusmiljön gör Emma extra utsatt. Hon förstår snart att hon kanske blivit utsatt för ett mordförsök och snart finns det ingen att lita på. Förutom kanske kollegan Nylander då ...

Sofie Sarenbrants deckare är lättlästa utan att bli banala och jag gillar greppet att välja en så sluten miljö som ett sjukhus. Ledtrådar och misstankar portioneras ut i lagom takt och upplösningen är inte helt enkel att gissa. Jag lyssnade på den på Storytel och det enda jag har att invända mot är inläsningen av Katarina Ewerlöf - jag gillar inte det släpiga och monotona.

Annars en helt OK svensk deckare.

3 kommentarer:

  1. Ewerlöf. Förekommer det gråtsnörvel-läsning? Isf läser jag nog hellre än lyssnar.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!