torsdag 31 december 2015

mannen utan hjärta - årets sista ljudbok


Jag fortsätter att läsa mig bakåt i Grebe/Träffs serie om psykologen Siri. Igår lyssnade jag klart på mannen utan hjärta  och jag har egentligen ganska lite att säga om den. Siri är ny på avdelningen för profilering och hon möter både nya och gamla arbetskamrater. När en känd homosexuell antikvitetshandlare mördas på ett brutalt sätt kallas Siri och hennes team in. Det är högsommar och semestrarna väntar, Siri måste prioritera mordet före sin familj och det är inget enkelt val.

Habil underhållning, driv i berättandet och ganska så slätstruket, så kan jag sammanfatta mina intryck. Jag fortsätter ändå lyssna på serien eftersom den har något varmt och medmänskligt i tonen som jag gillar. Man lär känna människorna och man bryr sig om hur det går för dem. Istället för en stunds slötittande på TV så funkar de här böckerna helt perfekt.

Det här var årets sista färdiglästa bok. Det betyder att det stannar på 169 lästa böcker i år. (Barn och ungdom och enstaka noveller oräknade.) Inget fantastiskt läsår, inte heller totalt katastrof. Med heltidsjobb och halvtidsstudier och två bloggar dessutom så får jag vara nöjd. Nu är det ett halvår kvar med studier - tänk sedan vilka eoner av tid jag kommer att ha när väl den där examen är klar ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!