fredag 1 april 2011

aprilskämt någon?

Hörde i radio någon som påstod att det där med aprilskämt bara är något som förekommer i medierna numera men då har de inte varit i skolans värld. Idag, och många andra första aprilar, har eleverna försökt att sätta sina fröknar på pottan. Klassiska skämt är att ändra alla klockor så att de visar olika och eleverna är mer eller mindre påhittiga. Förra året blev jag rejält uppjagad. 13-åringarna hade under flera år på mellanstadiet envisats med att klättra upp på bibliotekets tak och kaxigt promenera omkring där, alla kan förstå att detta blev en del samtalande kring. Typ vecka ut och vecka in. När då en av flickorna kommer rusande med andan i halsen och säger att XXX har byggt ett skateboardhopp som de har satt på taket. Kom fort! Frökenhjärtat börjar att klappa, ilskan kryper på och jag tar frustande på mig skorna, laddar för att peka med hela armen. I dörren ut möter jag tre flinande killar med det bredaste leendet: april, april! Bakom dem står tjejerna i klunga och fnissar så att de nästan kissar på sig. Lurad. Hjärtinfarkten nära. Gapskratt!

4 kommentarer:

 1. Haha, kreativa kids :) Har ni fröknar skämtat med dem aprilo?

  SvaraRadera
 2. Kan verkligen förstå att du nästan fick en hjärtinfarkt. Jag råkade ut för några idag, Fast de eleverna var inte så kreativa som dina. Jag var rätt lätt lurad visade det sig.

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland luras vi ju tillbaks förstås. Iår hade mina elever blivit lurade på fritids på morgonen så de var vakdamma i skolan men luret med fotlöss är klassiskt. Strax innan rast kommer en kollega in med en lapp där det förmodas stå ett meddelande från syster: Det har spridit sig fotlöss, alla som har blivit smittade ska genast gå till syster för en speciell salva...Alla ungarna börjar genast ta av sig strumpor och några är säkra på att de fått dem. På systers dörr väntar: April, April!

  SvaraRadera
 4. Haha. Fotlöss-skämtet kanske kan fungera även på mitt jobb? Fast kollegorna kanske inte blir så glada..

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!