lördag 2 april 2011

bokbloggsjerka

En härlig anledning till att skutta runt bland bloggar och läsa och kommentera ger Annika oss med sin återkommende bokbloggsjerka. Tack för att du bjuder in oss så att vi kan träffas och läsa varandras tankar! Den här helgen frågar hon oss:

Om du fysiskt skulle kunna förflytta dig in i en bok eller en serie, vilken skulle det vara och varför?
Det skulle verkligen var en fantastisk upplevelse att kunna kliva rakt in i en bok och leva där ett tag och det finns många sådana tidsresor jag gärna skulle göra om jag var säker på att komma hem igen. En så'n hemmakatt som jag skulle inte vilja vara borta allt för länge...
Jag väljer att hoppa in i Daniel Masons Pianostämmaren , delvis för att den utspelar sig under en spännande tid. Det är slutet av 1880-talet och det brittiska kolonialväldet sträcker sig över hela världen och i boken får pianostämmaren en alldeles särskilt uppdrag. Från London reser han till sydostasien för att hålla ett piano stämt. Han är en bricka i det politiska spelet och hans resa blir också en resa genom kulturlagren - vad finns kvar när vi skalat av vår förfining - vad händer när den västerländska statussymbolen hamnar i en helt annan omgivning? Resan i sig, de annorlunda miljöerna och den viktiorianska eran, allt lockar mig i Pianostämmaren. 

2 kommentarer:

  1. Detta är en bok som jag har missat, men blev nyfiken. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  2. Den har jag också totalt missat. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!