torsdag 7 april 2011

creaza - inspiration och skrivmotivation

Idag ska jag försöka inspirera andra kring användandet av Creaza i de yngre åldrarna. Vi har jobbat med Cartoonist för att stärka upp skrivandet och just att skriva till bilder har verkligen hjälpt några elever. I Creaza kan barnen välja både miljöer och personer och tillverka sina egna serier. Serierna kan sedan bli till tidningar eller små teckande filmer... Hur kul som helst! Jag kan villigt erkänna att det blev en hel del både prutt och annat i det som skulle varit De tre bockarna Bruse men... Spelar roll, de skrev för glatta livet!

 Multimediabyrån har en toppenbra kurs för den som vill lära mer.

7 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jobbar själv i en etta just nu och datorn kan verkligen sätta igång Barnen. Vi har haft en studicirkel under hösten i läs- och skriv där vi läst och diskuterat samt provat ASL med hjälp av datorn och det är lyft för inlärningen.

  SvaraRadera
 2. Att Skriva sig Till läsning med datorn. Det började med en föreläsning av Erica Lövgren, gå in och kika på hennes blogg: http://klassiskt.blogspot.com/
  Sedan har vi haft komp.utv. som jag skrev tidigare. En regeringssatsning som genererade en summa pengar till vik.anskaffning, litteratur och datorer. Vi läste Trageton samt Ericas bok och så har vi provat. Erica ger också ut en pdf-fil med många matnyttiga tips: https://sites.google.com/site/skrivasigtilllasning/tidningen-kreativt-i-klassrummet
  Jag blev "frälst" av Ericas föreläsning :-)och skulle vilja testa och köra metoden fullt ut från fsk-klassen.

  SvaraRadera
 3. Kul att höra om ert IT-arbete! Ericas blogg och hennes bok har jag läst och gillat. Vi har en-till-en datoret i skolan där jag jobbar som IT-guide och det är mycket roligt att se utvecklingen i deras skrivande. (och läsande också förstås...)Hoppas att du får möjlighet att pröva på att jobba med ASL. Det är kuuuul!

  SvaraRadera
 4. alla elever har en liten dator som de jobbar med...

  SvaraRadera
 5. Åh, vad bra! Vi har tre st på 17 elever men det går det också :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!