söndag 24 april 2011

tematrio - påskekrim

Så här på påskens näst sista dag vill jag ändå klämma till med en tematrio deckare. Lyran utmanar ju oss att hitta samtida deckare som passar i påskägget, nu är väl äggen uppackade och godiset uppätet men det kommer ju fler lata dagar passande för deckarläsning. Valborg och första maj kanske?

Jag vill tipsa om tre deckare av samma författare nämligen Deon Meyer från Sydafrika. Hittills har jag läst  Död i gryningen , Jägarens hjärta och  Devils Peak och på tur ligger Tretton Timmar. Meyer skriver spännande deckare i en annorlunda miljö och i sina berättelser får jag som läsare möta landet Sydafrika av idag med ett samhälle där det finns stora klyftor mellan rika och fattiga,  arvet från apartheidtiden fortfarande närvarande samtidigt som de andas hopp om att ärlighet, rättvisa och medmänsklighet kommer att vinna i längden. Extra krydda är fantastiska beskrivningar av naturen!

Vill man fördjupa sig i kriminalromaner så finns två spännande understreckare att läsa: http://www.svd.se/kultur/understrecket/deckare-konfronterar-moderniteten_6109589.svd
http://www.svd.se/kultur/understrecket/deckarboomen-far-bransle-av-it-samhallet_6109573.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!