torsdag 28 april 2011

hur gör ni egentligen?

Nu har jag verkligen gett det en ordentlig chans! Jag har lyssnat på 10 avsnitt av radioföljetongen Hetta av Ian McEwan i fantastisk uppläsning av Johan Rabaeus. Som jag gillar boken men nu är det dags att springa till biblioteket. Det går ju så långsamt att lyssna, man blir ju komplett vansinnigt otålig och då flyger min koncentration all världens väg. Hur gör ni egentligen som lyssnar på böcker, har ni några bra tips?

10 kommentarer:

 1. Det är helt klart en vanesak men själv måste jag göra någonting samtidigt. Vad som helst. Typ städa, laga mat, gå till gymmet, promenera, åka buss, ja precis vad som helst bara jag inte sitter still. Annars blir jag också totalt otålig. (Sen är inte Johan Rabaeus min favorituppläsare.)

  SvaraRadera
 2. jag har inga råd att ge dig min vän, jag klarar inte heller av det. Jag vill bläddra själv!

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Lingonhjärta. Aktivitet är ett måste. Jag lyssnar bara på böcker när jag gör något jag tycker är tråkigt, som att tvätta, städa eller skala potatis. Då funkar det!
  Men jag använder å andra sidan bara ljudböcker som distraktion. Bra böcker vill jag läsa.

  SvaraRadera
 4. Har perioder när jag lyssnar mycket men måste då träna ett tag. Jag håller med Lingonhjärta det är en vana. Det jag brukar göra är att ut och gå och lyssna, laga mat eller diska. Att lägga mig ner går absolut inte - då somnar jag bara och att bara sitta still...går inte heller då flyger tankarna iväg till något annat. Jag har en favo-uppläsare och det är Katarina Ewerlöf.

  SvaraRadera
 5. @Lingonhjärta: Tack för tipset, men jag lyckas inte att lyssna när jag gör ngt heller, har prövat att promenera, städa, stryka. Kanske är ljudbok inte för mig.

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte att ljudbok är för alla och jag använder den som både Pi och Gittan; när jag utför tråkiga saker. (I och med att jag inte gillar hushållssysslor.) Men sen handlar det mycket om uppläsaren. Katarina Ewerlöf är helt klart en favorit hos mig också.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla era kommentarer och tips! Jag kanske ska pröva en annan uppläsare, måhända får det bli ännu en ny chans i sommar. Nu har jag iaf boken i min hand så just Hetta läser jag ut.

  SvaraRadera
 8. Jag lyssnar när jag promenerar till jobbet, det blir en härlig stund för mig själv. Ibland börjar tankarna däremot vandra och jag inser slutligen att jag inte alls hört vad som hände i boken, då är det bara att backa...
  Uppläsaren är viktig, trivs jag inte med uppläsaren, raderas boken direkt hur bra bok det än är.

  SvaraRadera
 9. Prova på att scrappa samtidigt. Det brukar funka för mig.

  SvaraRadera
 10. Vilka bra idéer ni har alla! Scrappa har jag inte prövat - kanske det skulle funka?

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!