tisdag 26 mars 2013

världsutmaning!


Feministbiblioteket skriver: 
Då var det då dags att presentera mitt nya projekt – världsutmaningen.
Reglerna är enkla: Läs en bok från varje världsdel. Vad som är en bok från en viss världsdel avgör du själv. Gå på författaren eller innehållet eller något annat. Det är helt ok att vara mycket kreativ.
Mina regler för min läsning är mer snäva: Boken ska vara skriven av en kvinna, handla om kvinnor och författaren måste komma från världsdelen samt boken ska utspela sig där.
Jag hade tänkt att göra denna utmaning kort och köra på i två månader, men jag vill gärna att fler hänger på och jag har respekt för att andra gör andra prioriteringar så en månad per bok borde väl vara lagom? Jag redovisar resultaten här på bloggen den 25 september.
Klart jag ska vara med, det här är en straffsparksutmaning för mig, skräddarsydd och jag ska verkligen försöka få till det med Hannas smalare definition. Jag får klura på en läslista och återkomma. En given titel är Chimamanda Ngozie Adichies Americanah som jag redan beställt (och hoppas handlar om kvinnor), sedan blir det Drömhjärta i bokbubblarna, Ingenting kan hindra natten av Delphine de Vigan och romanen The End of the Story, Liliana Heker. Asien får bli koreanskt - Ta hand om min mor men Oceanien?  Kanske Janet Frame? 

Klicka er nu in till feministbiblioteket och anmäl er direkt! Klart vi ska var ett gäng som läser oss världen runt!

2 kommentarer:

  1. Kul, tror den passar dig utmärkt. Inte riktigt min grej, men hoppas du hittar nåt bra.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!