onsdag 10 februari 2016

när livet börjar om - hotellrenovering, hundar och kärleksförvecklingar

När livet börjar om är precis den bok som du förväntar dig när du plockar upp en ny Lucy Dillon. Väldigt få överraskningar väntar och för en trött hjärna med behov av det lätt igenkänningsbara så är det perfekt. Lagom blandning av husrenoveringar, hundpromenader kryddat med en intressant tankelek där en av huvudpersonerna helt tappar minnet.

Handlingen i korthet är den att det koola londonparet Jason och Libby har lämnat storstaden för att ta över Jasons familjeföretag. Det är ett hundvänligt hotell i en liten stad i England och kvar på hotellet bor Jasons mor som nyligen blivit änka. Hennes tröst är beaglehunden som Libby mest tycker är ett störande inslag i hennes planer. Libby har nämligen stora planer för hotellet, det ska renoveras och locka sofistikerade gäster med gott om pengar. Självklart ska det byggas spa, duschar med vattenfall och beställas exklusiva tvålar.

När Libby och Jason bott på hotellet ett par månader råkar en okänd kvinna ut för en trafikolycka precis utanför deras infartsväg, kvinna tappar minnet och Libby bestämmer sig för att hon ska få bok hos dem tills någon saknar henne. Samtidigt så knakar förhållandet till Jason rejält, han beter sig underligt och Libby undrar om de hemligheter som de flytt från i London är på att hinna ikapp dem?

Som sagt, det här är en härlig och underhållande roman för alla som vill drömma sig bort en stund. Den kräver väldigt lite av läsaren men Lucy Dillon är mycket duktig på att skriva texter med ett fint budskap som värmer. Hon gör det tydligt och utan några ursäkter. Att bry sig om andra, att bevara och kämpa för det som betyder något och att välja kärleken håller i längden, så det så!
 

2 kommentarer:

  1. Ibland är det just sådana böcker man behöver! Jag borde kanske läsa henne istället för allt tungt jag har dragit på mig just nu :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!