måndag 28 augusti 2017

pappas pojke - Emelie ScheppPappas pojke av Emelie Schepp är den fjärde delen i serien om åklagaren Jana Berzelius och som alltid utspelar sig berättelsen i och runt Norrköping. Boken rivstartar med att en liten pojke försvinner från sitt hem samtidigt som han mamma mördas. Polisgruppen med Jana som åklagare tar sig an fallet och jakten på pojken blir intensiv. Jag vill absolut inte spola något av handlingen här så jag nöjer mig med att konstatera att det här är ännu en deckare där barn är inblandat. Det gör storyn extra gripande och frågor om rätten till ett barn stannar kvar hos mig efter jag har läst klart. En del av den här bien utspelar sig också inne på ett fängelse och för mig var skildringen mellan intagen och vakt mycket intressant. 
Jag rekommenderar alla som vill börja läsa den här serien att börja med den första delen, Janas privatliv är viktigt för handlingen och det är allt annat än enkelt så för att riktigt lära känna henne så behöver man läsa delarna i rätt ordning. 

Emelie utsågs för andra året i rad till Årets deckarförfattare på Crimetime och visst är hennes böcker riktigt spännande och med ett driv som för berättelsens framåt. Schepps unika förmåga att mobilisera sina läsare och t ex uppmuntra dem att rösta i omröstningar som typ Årets deckarförfattare är mycket skickligt. Hon har utöver sitt skrivande en fenomenal förmåga att sälja sin produkt, hon började som egenutgivare och är nu översatt till 30 språk, hon är mycket aktiv på sociala medier, bloggar och annat. Böckerna är bra, inget tvivel om det, men sättet hon lyckas sälja dem på är ännu bättre. 

2 kommentarer:

  1. Måste nog ta och läsa någon bok av Schepp. Alla verkar överens om att de är läsvärda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs dem iordning, den första har kommit i upputsad version.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!