tisdag 18 juni 2013

flaskpost från P - det förflutna hinner ikapp

Flaskpost från P är del tre om avdelning Q, ruskiga deckare skrivna av Jussi Adler-Olsen som är närmast beroendeframkallande. Det är bara så att man när man börjar så kan man inte sluta, inte sluta läsa, inte sluta lyssna.

Som i de tidigare böckerna är det Carl Mörck som tar sig an ett gammalt olöst fall tillsammans med assistenten Assad. Det börjar med att polisen i Skottland hittar en flaskpost med ett meddelande inuti. Brevet är på danska och skrivet med blod, det blir köpenhamspolisen som får ta sig an utredningen. Saken visar sig snart ha förgreningar in i nutiden och de intrikata förvecklingarna berättas i både nu och dåtid. Det här är spänningslitteratur när det är som bäst, Adler-Olsen har en förmåga att berätta suggestivt och så fantasifullt att man tror på de mest otroliga händelser.

Jag trodde inte att jag skulle säga det men jag har dessutom vant mig vid Stefan Sauk som uppläsare, i den här delen läser han väsentligt oftare med sin egna röst och då gillar jag. Om nu någon missat Adler-Olsens deckare så har ni riktigt spännande läsning att njuta i sommar. Men... läs dem i ordning. Börja med Kvinnan i rummet, fortsätt med Fasanjägarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!