söndag 23 juni 2013

fyrmästarens dotter


Första delen i Ann Rosmans deckarserie i marstrandsmiljö heter Fyrmästarens dotter och boken är så fullpackad med beskrivningar av den lilla ön i västerhavet att man bara vill åka dit direkt! Nu ska jag absolut ta en tur i sommar, hej kusinen! Carlstens fästning, konsthallen och fika på Bergs konditori väntar troget på mig. Tänk om man någon gång skulle kunna ta sig till Hamneskär också, fyren Pater Noster vore helfräckt att få se lite närmre. 

Ann Rosmans deckare hör till avdelningen snälla. Jag skulle inte tveka att sätta dem i händerna på läsvana barn i mellanåldern och de är trots att de är lättlästa inte helt förutsägbara. Rosman väver in fakta om öns historia och om fyren Pater Nosters restaurering och blandar med polisen Karin Adlers privatliv på ett sätt som gör att man vill läsa vidare om det mumifierade liket som hittas i en matkällare på Hamneskär. Såsen, societetshuset är också en av miljöerna och jag blir plötsligt nyfiken på vad som händer med den gamla byggnaden. Tror att turerna varit många...

Böckerna med Karin Adler i huvudrollen har också blivit några stycken nu och jag läste alltså den första sist... Gemensamt för dem alla är att nutid blandas med historiska händelser och det sker i och runt Marstrand. Min favorit hittills är Mercurium, Själakistan och Porto Francos väktare är också helt OK sommarläsning! 

Låna, läs och ta en tur till Marstrand i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!