söndag 12 januari 2014

Tove Janssonjubileum!

Låt mig presentera: min nya busskortshållare! Inte vill jag väl vara som Lilla My alla dagar, det skulle vara allt för ansträngande men ibland så...  2014 skulle den fantastiska författaren och konstnären Tove Jansson fyllt 100 år och det är således jubileumsår som kommer att firas lite varstans. En sammanställning på några av evenemangen hittar man på hemsidan tove100.

En dröm vore att kunna besöka Finland under året, kanske kan det bli verklighet i sommar? Mitt bidrag till firandet får bli att jobba med hennes författarskap i skolan, försöka läsa alla hennes böcker under året och läsa den fina nyutkomna biografin Tove Jansson av Tuula Karjalainen. Som uppvärmning kan man ta sig av SvDs fina reportage , kika in hos YLE där det finns klipp när Tove själv läser sina texter och ta en sväng till affären. 
De senaste månaderna har jag läst Sent i november och Pappan och havet. Mina texter om dem länkar jag till. Mitt arbete med Trollvinter beskriver jag kort här. 

Hur vill du fira Tove Jansson 100 år?

4 kommentarer:

  1. Med att läsa förstås :-) Har precis upptäckt hur bra kapitelböckerna om Mumin är och har som du läst Pappan och Sent i november och nu måste jag läsa resten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att läsa är ett fint sätt att fira! Jag kan rekommendera Trollvinter nu i januari!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!