onsdag 17 juni 2015

Främlingen - del två

Alltså, jag har påbörjat en utmaning som heter duga. Jag har gett mig på att lyssna till Diana Gabaldons väldigt tjocka historiska roman Främlingen från 1991. En klassiker i genren, så mycket har jag förstått och dessutom aktuell på nytt eftersom TV-serien ganska nyligen visades, Outlander hette den.

Vad ska jag då skriva om det här? 20 timmar (av 30 inalles) Gabaldon avlyssnade och jag fortsätter att säga nja. Romansen mellan Claire och den skotske ynglingen Jamie blev ju definitivt av och i mittenavdelningen av den här tegelstenen är det romantik som gäller. Ångande sex och ett äventyr som heter duga med anklagelser för häxeri, en smula magi och en räddning av klassiskt hjälteslag. Den här boken kom ju faktiskt ut exakt samma år som min dotter föddes och jag kan tänka mig att om jag hade hittat till serien då, eller ännu bättre, att den hade funnits när jag var tonåring, då hade jag älskat den. Nu känns den liksom lite för sunkig i könsrollerna och lite för stereotyp. Jag ska lyssna klart och sedan fundera ordentligt på helheten. Återkommer om ytterligare 10 timmar ;-)

Förresten så tycker jag att uppläsaren Rebecka Hemse gör ett utmärkt jobb och jag gillar att Storytel har funktionen att jag kan läsa och lyssna om vart annat. Det är suveränt!

2 kommentarer:

  1. Ju längre in i den här boken du kommer desto säkrare är jag på att det inte är en bok för mig. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte för mig heller faktiskt men nu ska jag lyssna klart.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!